Lancering toolbox voor Foodsavers Restjesfabrieken

25/01/2018 - 09:15
25/01/2018 - 13:00
Provincie: 
Antwerpen

 

Waarom jij naar de infosessie van Foodsavers rond de toolbox 'Restjesfabriek' wil komen?

  • je ontdekt hoe je van nevenstromen of voedseloverschotten nieuwe voedingsproducten kan maken
  • je leert hoe je daarmee sociale tewerkstelling kan creëren
  • je evalueert of ook jij dit als nieuwe bedrijfsactiviteit kan opstarten
  • je komt te weten welke voordelen het gezamelijke label 'Foodsavers' oplevert

Voor wie?

De doelgroep van deze infosessie zijn voornamelijk sociale economiebedrijven die met voedselreststromen aan de slag (willen) gaan – de Foodsavers.
Zowel actieve als opstartende initiatieven en zij die gewoon uit interesse komen. Uiteraard zijn ook alle geïnteresseerde sociale organisaties, lokale besturen of reguliere voedingsbedrijven welkom

Programma

9u15: onthaal
9u30: inleiding en kennismaking
10u: bevindingen project ‘Restjesfabriek’. Met bijzondere aandacht voor keuze nevenstromen, productontwikkeling, kosten-baten en bevindingen uit verkoop
11u: pauze
11u10: overzicht van toolbox (ondernemingsplan en begeleidende instrumenten), verdere begeleiding en vervolgtraject
12u: interactieve vragenronde
12u30: receptie met hapje en drankje

Wanneer?

Do 25 januari 9u30 – 13u

Waar?

Huis van de Sport, zaal 6 Boomgaardstraat 22
2600 Berchem

Info en inschrijvingen

> Ontdek hier meer informatie of schrijf je gratis in via deze link

Deze infosessie is een initiatief van KOMOSIE i.s.m. De Winning en VIVES in het kader van het project Restjesfabriek.  

Delen: