Smart @ West-Vlaanderen: slim samenwerken voor duurzame competitiviteit

Maatwerkbedrijven spelen een cruciale rol in onze economie, zoveel is duidelijk. Die stelling werd nog eens kracht bijgezet tijdens het het event smart@West-Vlaanderen. De POM West-Vlaanderen en een handvol partners demonstreerden daar in aanwezigheid van 215 bedrijven hoe ‘slimme samenwerking’ met sociale economiebedrijven voor een duurzame competitiviteit kan zorgen. 1 op de 2 West-Vlaamse industriële ondernemers (met meer dan tien personeelsleden) werkt ondertussen samen met de sociale economie.

Samen springen naar industrie 4.0

Zes gerenommeerde industriële bedrijven (Thule, Quadrant, Anizplast, Picanol, Daikin en Hydro Extruded Solutionsgetuigden hoe belangrijk en essentieel de samenwerking met maatwerkbedrijven is. Stuk voor stuk inspirerende cases die veel ogen openden voor de mogelijkheden van samenwerkingen met de sociale economie.

Maatwerkbedrijven hebben het niveau van handenarbeid al lang overstegen. Met behulp van toegepaste technologische innovatie maken ze mee de sprong naar industrie 4.0," luidt het in de bedrijfswereld. De sociale economiebedrijven noemen het zelf een slimme samenwerking: “Dankzij de nauwe samenwerking en co-creatie weten we het hoofd te bieden aan de hoge eisen van onze klanten, zoals produceren met zero foutenmarge of ‘just in time delivery’. Geruggensteund door de nieuwste productietechnieken - bijvoorbeeld slimme automatisatie en cognitieve arbeidsondersteuning - boeten we op geen enkele manier in aan kwaliteit

(Her)beleef Smart @ West-Vlaanderen

Was je niet aanwezig? Ben je benieuwd naar wat die slimme samenwerking is en kan betekenen voor jouw bedrijf?

Download hier de inspirerende presentaties:

En bekijk hieronder het filmpje over het evenement:

> Wil je in de toekomst geen enkel evenement meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief