pop-up sociale economie en arbeidszorg

Sociale economie en arbeidszorg geven mensen nieuwe kansen. Alleen weet niet iedereen welke originele producten en diensten hieruit voortvloeien. Daarom besloten Stad Leuven, Taskforce Spitsregio Leuven en Provincie Vlaams-Brabant de handen in elkaar te slaan en samen een pop-upwinkel te installeren.

Sociale economie: een win-win voor iedereen

Dag in dag uit gaan heel wat organisaties binnen de provincie Vlaams-Brabant aan de slag met mensen die niet makkelijk werk vinden of nood hebben aan een zinvolle dagbesteding. Sociale economie biedt deze mensen de kans om zich te herscholen en werkervaring op te doen. En tegelijkertijd leveren ze duurzame, vaak biologische producten af of verlenen ze diensten op een economische, ecologische en sociaal verantwoorde manier.

Het grote publiek veroveren

Helaas is het voor het grote publiek niet altijd duidelijk waarvoor sociale economie en arbeidszorg staan en welke producten of diensten ze realiseren. Daarom organiseert de provincie People made, echt waar! In deze pop-up winkel zullen producten en diensten, gemaakt of uitgevoerd door de Vlaams-Brabantse sociale economie en arbeidszorginitiatieven, worden aangeboden.

De doelstelling van dit initiatief is dus meervoudig:

  • de werking en producten van de partnerorganisaties promoten bij het grote publiek
  • een ander soort producten de wereld in sturen: producten mét een verhaal
  • het commerciële potentieel van deze producten aftoetsen
  • een vergaande samenwerking tussen de initiatieven bevorderen: winkel inrichten, verkopen, promotie maken,...

Of het nu gaat om koekjes en bier van De Winning, juwelen van ’t Reva en Oostrem, cadeaubonnen van Velo en IN-Z, kunstwerken van Den Ateljee en Hestia, zeepjes van Priesterdelle, kaarsen van De Vlaspit en Sonar, wenskaarten van Den Travak of kinderspulletjes van ’t Collectief, er zal voor iedereen iets te vinden zijn bij People made!

Praktisch

De pop-up winkel is gevestigd op de Diestsestraat 208 in Leuven. Van 13 maart tot en met 7 april 2018 opent de winkel van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 10u tot 18u. De winkel is ingericht met gerecupereerd materiaal. Het wordt een uithangbord van samenwerking en duurzaamheid in al zijn aspecten.