Vlaams-Brabant lanceert infobrochure rond sociale economie

Ooit al eens gezocht naar een cateraar voor je receptie of naar een partner voor verpakkingswerk? Of wil je beroep doen op een aannemer voor je groenonderhoud? Voor al deze (en nog heel veel andere) diensten en producten bestaan er leveranciers in de sociale economie. Ze bieden kwalitatief en duurzaam werk. Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant moedigt samenwerkingen tussen maatwerkbedrijven en reguliere ondernemingen of lokale besturen dan ook verder aan. Maar waar vind je deze bedrijven? Wel, in de gloednieuwe brochure van de provincie. Deze brochure biedt een overzicht van de ondernemingen actief in de verschillende sectoren. Bovendien vertellen enkele bedrijven die reeds samenwerken met de sociale economie over hun positieve ervaringen.

Met de sociale economie kies je niet alleen voor een snelle, lokale, betrouwbare en flexibele partner, die marktconforme prijzen hanteert. Tegelijk help je mee aan de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s), opgesteld door de Verenigde Naties.
De sociale economie stelt immers mensen te werk met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door met deze bedrijven in zee te gaan doe je dus (indirect) aan inclusief ondernemerschap. En daarmee draag je bij aan de realisatie van doelstelling 8 van de SDG’s: ‘het bevorderen van aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen’.

> Benieuwd wat de sociale economie allemaal doet in Vlaams-Brabant? Download hier gratis de brochure