't Veer verkent zorgsector

Sociale economie en zorg kunnen verrassend veel voor elkaar betekenen. Samen met Twinsight en Deloitte zette 't Veer een ESF-proeftuin op in WZC Huize Ter Walle in Menen. Het doel van de proeftuin is om via een stage na te gaan of medewerkers uit de sociale economie bepaalde logistieke functies binnen woonzorgcentra kunnen uitvoeren.

Win-Win

Het opzetten van de proeftuin moet op termijn een win-win opleveren voor zowel maatwerkbedrijven als zorgondernemers:

  • voor maatwerkbedrijven: zorgen voor perspectief op doorstroom van kansengroepen naar zorgjobs zowel binnen de sociale economie als in de reguliere zorgsector
  • voor zorgondernemers: een antwoord bieden op de toenemende vraag naar arbeidskrachten. Want tal van jobs in de zorg zijn perfect uitvoerbaar door personen uit de sociale economie, op voorwaarde dat de arbeidsorganisatie daarop geënt is.

Een leerrijke ervaring

Maureen Petillion, werkneemster van 't Veer, greep de kans met beide handen en volgde een stage in WZC Huize Ter Walle in Menen. Maureen draaide een maand mee in een vroege en late shift. Haar taken waren heel divers. Ze werkte in de keuken, hielp bij het opdienen en afruimen van de maaltijden, bij de voorbereiding van de ontbijtborden, bij de koffiebedeling en bij het verdelen van het linnengoed.

Maureen: "Ik blik terug op een mooie en leerrijke ervaring. Het dagelijks contact met de bewoners zal mij zeker bijblijven. In het begin was het wat wennen en zoeken. De werking van een rusthuis verschilt met die van 't Veer. Ook diende ik de vele nieuwe collega's 'gewoon' te worden. Ik heb veel bijgeleerd en spring zeker nog eens binnen bij Huize Ter Walle om iedereen 'hallo' te zeggen. Wat er achter de schermen van een rusthuis gebeurt hou je niet voor mogelijk. De stage is voorbijgevlogen."

> Lees meer over 't Veer

Bron: website & nieuwsbrief van ’t Veer