Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove

In Mortsel, Boechout en Hove is het goed fietsen. Dat willen de lokale besturen, samen met de provincie, Vlaanderen en de NMBS-Holding, zo houden. Om de combinatie fiets - openbaar vervoer te promoten, worden de fietsers die gebruik maken van de diverse NMBS-stations extra verwend. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor vanaf 1 februari 2011.

Opnieuw & Co

Opnieuw & Co bestaat 15 jaar. We waren bij de eerste kringloopwinkels in Vlaanderen, noem ons dus gerust de "pioniers van het hergebruik".

De sector van de sociale economie is zich al enkele jaren aan het professionaliseren. Dat uit zich ondermeer in een zeer kwalitatief aanbod in onze 3 winkels: Mortsel, Duffel en Lier.

Daardoor hebben we meer en meer klanten, meer mensen die goederen binnen brengen en dus meer omzet, waardoor we meer mensen kunnen tewerkstellen.

Activering De Link

We activeren jaarlijks een 100tal arbeidszorgmedewerkers Dit gebeurt op 4 domeinen tw; arbeid, vrije tijd, vorming en ontmoeting. Dit zowel basaal als trajectmatig.We bieden arbeidszorg aan in verschillende ateliers: keukenatelier, fietsatelier, boekbinderij, semi-industrieel atelier en een klusdienst. Voor meer info Zie www.vzwdelink.be

Opnieuw & Co (Mortsel)

Het kringloopcentrum Opnieuw & Co brengt herbruikbare goederen die normaal bij het huisvuil terechtkomen, opnieuw in kringloop. Afval wordt omgetoverd tot gezellige tweedehandse goederen. Potten en pannen, steen- en glaswerk, speelgoed en boeken, meubilair en curiosa worden aangeboden in een prettige omgeving.

De Brug

De Brug VZW is een beschermde werkplaats met als doel aangepast werk te verschaffen een personen met psychische problemen, mentaal gehandicapten en personen die lijden aan epilepsie. Daarnaast is er een samenwerkingverband met een project beschut wonen De Link VZW en wordt de vrijetijdsbesteding bevorderd door het verstrekken van informatie en het organiseren van activiteiten door De Kobbe.