Oya

 

Oya wil een succesvol initiatief in duurzaam beleggen realiseren. Kapitaalverschaffing zal in hoofdzaak gebeuren door participaties op lange termijn. Daarin onderscheiden we "investeringen" en "beleggingen".

Investeringen

Trividend

Trividend cvba financiert sociale en innovatieve organisaties die duurzaam ondernemen. We investeren met risicokapitaal en/of achtergestelde leningen. Bij onze investeringsbeslissing is, naast het economisch rendement, ook de maatschappelijke meerwaarde essentieel.

Triodos Bank

Triodos Bank nv werd opgericht in 1980 en is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. Triodos Bank financiert met het spaargeld dat klanten haar toevertrouwen bedrijven, instellingen en projecten met een meerwaarde op ecologisch, sociaal of cultureel gebied. De bank biedt ook duurzame beleggingsfondsen en duurzaam vermogensbeheer aan voor beleggers die bedrijven willen aanmoedigen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

Oikocredit-be

Oikocredit-be cvso is de Belgische steunvereniging van Oikocredit. Oikocredit gelooft dat arme mensen in staat zijn hun lot in eigen hand te nemen om een beter bestaan op te bouwen, als ze maar krediet krijgen. Wij zijn een instrument voor sociaal-ethische investeringen en stimuleren wereldwijde gerechtigheid door investeringen om te zetten in kredieten aan economische projecten in ontwikkelingslanden. Wij richten ons op een hoge sociale impact en duurzame ontwikkeling.

Socrowd

Netwerk Rentevrij cvba is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk en biedt rentevrije leningen aan initiatieven met een maatschappelijke meerwaarde.

Netwerk Rentevrij is een initiatief van Netwerk Vlaanderen, Ethias en het Kringloopfonds.

We bieden de rentevrije lening aan omdat we aan jouw geld niets willen verdienen. We willen dit doen omdat we geld belangrijk vinden. Maar dan als middel tot maatschappelijke verandering. Niet als doel op zich.

Daarom steunen we graag waardevolle projecten en zinvolle initiatieven.

Incofin Investment Management CVA

As a private social investment company, Incofin invests in microfinance institutions that help enterprising people to set up their own business and thus get a chance to improve their living conditions.

Ethis Verzekeren

ETHIS Verzekeren cvba is geen verzekeringsmaatschappij. U sluit uw polis af met de verzekeringsmaatschappij naar uw keuze. ETHIS treedt op als tussenpersoon. U kunt ook voor polissen, die u in het verleden hebt afgesloten, ETHIS als uw makelaarskantoor aanduiden. Met uw akkoord zal ETHIS het nodige doen. ETHIS geeft minimaal 10% van de commissie aan een initiatief van uw keuze.

De Wolkammerij

De Wolkammerij creëert tewerkstelling met behulp van loonsubsidies in het kader van duurzaam ondernemen en dit door begeleiding van:

  • (Kandidaat-)starters en jonge ondernemers
  • Nieuwe activiteiten binnen bestaande ondernemingen
  • Outsourcing

ZiN

ZiN is de nieuwe naam voor het vroegere De Kempische Brug.

Onze 4 activiteitenpijlers:
Bedrijven
U wenst een onderneming op te starten of uw bestaande onderneming verder uit te bouwen en heeft hierbij nood aan voornamelijk laaggeschoolde werknemers?
Dan is een erkenning als invoegbedrijf misschien wel iets voor uw onderneming.
Om u hierin te laten begeleiden kan u beroep doen op ZiN, dat hiervoor een erkenning heeft van de Vlaamse Gemeenschap.

Pagina's