Fietspunt Velo Diest

Bij VELO draait het om mensen die moeilijk aan een job geraken.

VELO biedt hen een opleiding in de fietstechniek en een werkervaring. Na ongeveer een jaar stromen de meesten door naar de reguliere arbeidsmarkt.

Intussen wordt er duchtig gesleuteld. Fietswrakken worden gedemonteerd en uit de herbruikbare onderdelen verrijzen opnieuw tweewielers. Die vervolgens gretig aftrek vinden bij studenten. Op deze basis startte VELO 15 jaar geleden. Het is momenteel nog steeds de core-business van het bedrijf.

Werkmmaat

vzw Werkmmaat is actief binnen het kader van de Lokale Diensten Economie. We creëren jobs op maat voor werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen onze doelgroepmedewerkers hun competenties versterken en doorstromen naar het regulier arbeidscircuit. En met deze extra jobs spelen we in op concrete noden.

Fietspunt Diest

In samenspraak met het bestuur van de stad Diest besliste vzw Velo om vanaf 1 mei 2011 ook in Diest met een fietspunt te starten. Daarmee bestrijkt Velo met haar werking heel Oost-Brabant: Leuven, Aarschot en Diest.

Velo groeide vanuit een fietsendienst voor studenten in Leuven tot een fietsmobiliteitsaanbieder met een brede waaier van activiteiten. Centraal daarin blijft het aanbieden van opleiding en werkervaring in fietstechniek voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt.

 

De Woudpoort

Een afdeling van vzw 3wplus Sociale Werkplaats. De voormalige boswachterswoning 'Den Epeler' vormt het schilderachtige decor voor een streekproduktenwinkel, een fietsverhuurpunt, en een infopunt over het bos.

De streekproductenwinkel
In ons uitgebreid aanbod aan streek- en hoeveproducten vindt u ongetwijfeld iets waar u niet aan kan weerstaan. Een lekker biertje of aperitief, sap van streekfruit of een heerlijk kaasje. Koffie, snoepgoed, jenevers. En nog zoveel meer...

Het assortiment zal bij gelegenheid uitgebreid worden met groenten, fruit en brood,.

Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove

In Mortsel, Boechout en Hove is het goed fietsen. Dat willen de lokale besturen, samen met de provincie, Vlaanderen en de NMBS-Holding, zo houden. Om de combinatie fiets - openbaar vervoer te promoten, worden de fietsers die gebruik maken van de diverse NMBS-stations extra verwend. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor vanaf 1 februari 2011.

Fietspunt Brussel-Zuid

De fietspunten bieden fietsdiensten aan in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten. Ze zorgen voor toezicht op en netheid van de fietsenstallingen, verhuren fietsen en zorgen voor de kleine herstellingen die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Fietspunt Turnhout

De fietspunten bieden "fietsdiensten" aan in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten. Ze zorgen er voor toezicht op en netheid van de fietsenstallingen, verhuren fietsen en zorgen voor kleine herstellingen aan fietsen die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Sociale Economie Blankenberge

Tot nu toe zijn volgende projecten opgezet :

  • klusjesdienst Kadee
  • fietsherstelplaats 't Villokot
  • open computerruimte den Oapesteirt
  • opruim- en groenploeg de Busters

 

Fietspunt Deinze

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen
  • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe
  • Fietsverhuur

Pagina's