Fietspunt Velo Diest

Bij VELO draait het om mensen die moeilijk aan een job geraken.

VELO biedt hen een opleiding in de fietstechniek en een werkervaring. Na ongeveer een jaar stromen de meesten door naar de reguliere arbeidsmarkt.

Intussen wordt er duchtig gesleuteld. Fietswrakken worden gedemonteerd en uit de herbruikbare onderdelen verrijzen opnieuw tweewielers. Die vervolgens gretig aftrek vinden bij studenten. Op deze basis startte VELO 15 jaar geleden. Het is momenteel nog steeds de core-business van het bedrijf.

Fietspunt Diest

In samenspraak met het bestuur van de stad Diest besliste vzw Velo om vanaf 1 mei 2011 ook in Diest met een fietspunt te starten. Daarmee bestrijkt Velo met haar werking heel Oost-Brabant: Leuven, Aarschot en Diest.

Velo groeide vanuit een fietsendienst voor studenten in Leuven tot een fietsmobiliteitsaanbieder met een brede waaier van activiteiten. Centraal daarin blijft het aanbieden van opleiding en werkervaring in fietstechniek voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt.

 

Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove

In Mortsel, Boechout en Hove is het goed fietsen. Dat willen de lokale besturen, samen met de provincie, Vlaanderen en de NMBS-Holding, zo houden. Om de combinatie fiets - openbaar vervoer te promoten, worden de fietsers die gebruik maken van de diverse NMBS-stations extra verwend. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor vanaf 1 februari 2011.

Fietspunt Brussel-Zuid

De fietspunten bieden fietsdiensten aan in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten. Ze zorgen voor toezicht op en netheid van de fietsenstallingen, verhuren fietsen en zorgen voor de kleine herstellingen die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Fietspunt Turnhout

De fietspunten bieden "fietsdiensten" aan in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten. Ze zorgen er voor toezicht op en netheid van de fietsenstallingen, verhuren fietsen en zorgen voor kleine herstellingen aan fietsen die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Fietspunt Deinze

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen
  • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe
  • Fietsverhuur

Fietspunt Torhout

De fietspunten bieden fietsdiensten aan in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten. Ze zorgen er voor toezicht op en netheid van de fietsenstallingen, verhuren fietsen en zorgen voor kleine herstellingen aan fietsen die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Groep Intro (West-Vlaanderen)

West-Vlaanderen is op alle terreinen actief welke Groep INTRO rijk is. Leerplichtonderwijs is het sterkst uitgebouwd. Ook inzake vorming en trajectbegeleiding zijn we actief over gans de provincie. Werkervaring en sociale economie werden recent op de kaart geplaatst, maar binnen de kortste tijd werden we ook hier een begrip met de uitbouw van (brom)fietsherstelplaatsen, fietspunten, koerierdienst en dakisolatie en renovatie.

Pagina's