Bootcamp ‘Strategisch inclusief ondernemen’ (regio Limburg en Leuven)

In dit bootcamp scherpen ze samen jouw competenties inzake ‘strategisch inclusief ondernemen’ aan. Ze gaan na hoe inclusief werkgeven past binnen je organisatiestrategie, hoe dit een antwoord kan bieden op je bedrijfsuitdagingen en waarom een inclusieve werkvloer een meerwaarde is voor jouw organisatie.

Ze reiken je bovendien een hulpmiddel aan om sceptici binnen je onderneming ook mee te krijgen in een inclusieve aanpak. Tot slot onderzoeken ze samen welke huidige parameters in je organisatie jouw slaagkans op inclusief ondernemen kunnen verhogen enerzijds, en welke nog meer aandacht nodig hebben anderzijds.

Dankzij hun methode van ‘lerende netwerken’ doe je dit niet alleen en krijg je input van experts en de andere deelnemers!

18 november 2021 - 00:00 tot 27 januari 2022 - 00:00
Odisee Hogeschool
gratisEerste deelnemer binnen organisatie.

Wanneer?

Dit bootcamp wordt gegeven door Odisee Hogeschool (Sonia Moro en Bart Moens) en bestaat uit 5 sessies, telkens op dinsdag van 9u tot 12u:

  • 18/11/2021
  • 2/12/2021
  • 16/12/2021
  • 13/01/2022
  • 27/01/2022

Een bootcamp? Wat?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer. Een bootcamp bestaat uit vijf sessies van een halve dag.

Extra!

Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van de experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. De experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). Ze werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden de experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Voor wie?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector.

Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor de bootcamps. Openbare besturen verwijzen ze graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem dan contact op en ze zoeken het voor je uit.

Jouw bijdrage

Het aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement:

  • Je neemt deel aan de vijf sessies.
  • Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van een checklist diversiteit.
  • Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie.
  • Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van de experten.
  • Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat zij de dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten.

Over de groepssamenstelling

Ze willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden ze de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom.

De bootcamps worden regionaal georganiseerd, ook in deze digitale coronatijden. Schrijf je dus in voor de bootcamp in jouw regio, zodat je een lokaal netwerk kan uitbouwen en kan uitwisselen over regiogebonden uitdagingen. Ligt de hoofdzetel van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar is je werkingsgebied wel in het Vlaams Gewest? Schrijf je dan bij voorkeur in voor een bootcamp in regio Antwerpen-Halle-Vilvoorde.

meer info

tel: 02 739 10 71
info@verso-net.be

Hands-on Inclusion logo