Bootcamp Businessplan

Een nieuw elan nodig in je bedrijf? Zelf een bedrijf opstarten met een goed idee? Studenten van het laatste jaar Bedrijfsmanagement Arteveldehogeschool werken gratis een businessplan voor je uit! Op die manier kan je nadien écht aan de slag met je sales, logo, strategie, financiën en marketing! 

De opleiding Bedrijfsmanagement van de Arteveldehogeschool organiseert ook dit jaar opnieuw aan alle afstuderende laatstejaars (uit de afstudeerrichtingen Marketing, Accountancy, fiscaliteit, Bank & Verzekeringen, Rechtspraktijk en Logistiek Management) tijdens een intensief bootcamp de opdracht een business plan op te stellen voor een prestarter, starter, micro-onderneming, maar ook voor ondernemingen die nood hebben aan een frisse wind en nieuwe ideeën!

De studenten worden daarbij begeleid door interne en externe experten uit het bankwezen, Agentschap Ondernemen, Xerius, Voka, UNIZO, ondernemers, marketingbureaus enz.

Dit jaar gaat de zesde editie van start met meer dan 300 studenten in de Ghelamco Arena. Vorig jaar zijn talloze opdrachtgevers via startup fora bij ons komen aankloppen, het is duidelijk een succes, de opdrachtgevers zijn zeer tevreden met het resultaat.

07 juni 2023 - 00:00 tot 19 juni 2023 - 00:00
gratis

Het project

Diverse ondernemingen melden zich aan om deel te nemen aan het Bootcamp Businessplan, gaande van start-ups tot gevestigde waarden. Daaruit worden 25 diverse bedrijven geselecteerd, elk met een specifiek bedrijfsvraagstuk. 

Per opdrachtgever gaan twee studententeams met elkaar in (gezonde) competitie, om het vraagstuk op te lossen met een uitgekiend businessplan. De teams zijn multidisicplinair samengesteld met studenten uit verschillende afstudeerrichtingen (accountancy-fiscaliteit, rechtspraktijk, logistiek management, marketing, financiën-verzekeringen), zodat alle expertises nodig voor een businessplan aanwezig zijn.

Het event

Om tot de beste nieuwe inzichten te komen, zullen de studenten een week lang werken in een bootcampomgeving die hun ondernemingszin en creativiteit stimuleert: de Gentse Ghelamco Arena.

Tijdens het proces worden ze uitgebreid begeleid door een coach. Bovendien kunnen ze een beroep doen op verschillende experten uit het bedrijfsleven (ING Business Development, BDO, Xerius, Voka …) die met veel enthousiasme tijd vrijmaken om onze studenten te adviseren.

Het resultaat van al dit denkwerk wordt op het einde van het bootcamp professioneel gepitcht tijdens een presentatie met jury. De opdrachtgevers zullen tevreden naar huis keren met twee waardevolle businessplannen, de studenten met een pak praktische kennis en een onvergetelijke ervaring!

Vragen over dit project?

Hilde Gekiere
Verantwoordelijke Bootcamp Businessplan
09 234 74 12
Contacteer via e-mail