Digibanken: webinar en matchmaking event

De coronacrisis maakte de digitale kloof in onze samenleving nog meer zichtbaar. Mensen in een kwetsbare positie ervaren een ongelijke toegang tot technologie en beschikken vaak over minder digitale vaardigheden. De Vlaamse overheid wil kwetsbare groepen meekrijgen in de digitaliseringsgolf door de oprichting van Digibanken.

Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert het Digibanken-webinar. Tijdens dit webinar kom je alles te weten over de Digibanken. Wat is een Digibank? Wat is de ambitie? Wie kan een Digibank starten? Onder welke voorwaarden? En welke ondersteuning kan je verwachten? Op deze vragen gaan we dieper in.

11 oktober 2021 - 10:00 tot 11:30
Online
gratis

Inschrijven vóór 05 oktober 2021

Programma

  • Verwelkoming
  • Toelichting over Digibanken en oproepen
  • Korte uiteenzetting over PLATOS, de applicatie voor aanvragen
  • Vraag en antwoord

Meer informatie over het programma en de deelnamelink krijg je na inschrijving via e-mail. Inschrijven voor het webinar kan tot en met 5 oktober 2021 en is verplicht. Kan je er niet bij zijn maar wil je later de opname bekijken? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

Neem deel aan het matchmaking event

Het is de ambitie van het digibankenproject om diverse spelers zoals lokale besturen, reguliere bedrijven, middelveld sociale economie, opleidingsverstrekkers, … in lokale samenwerkingsverbanden als ‘Digibanken’ te verenigen. Zo ontstaan er partnerschappen met een gezamenlijke doelgerichte strategie. Daarom organiseren we op maandag 11 oktober van 11.30 tot 18 uur en op dinsdag 12 oktober van 9 tot 18 uur een matchmaking event.

Tijdens het matchmaking event willen we mogelijke partners met elkaar in contact brengen. Dit doen we via een online platform waarop je een persoonlijk profiel kan aanmaken, profielen van andere deelnemers kan bekijken en onderlinge netwerkmomenten kan inplannen.

Wil je deelnemen aan dit matchmaking event? Zo ga je te werk:

  • Maak nu al een profiel aan op het platform Conversation Starter. In je profiel vertel je wie je bent en waarnaar je op zoek bent.
  • Eén week voor het event is het mogelijk om netwerkmomenten in te plannen met andere deelnemers op 11 of 12 oktober. Je ontvangt hiervan een week voor het event een e-mail met de nodige informatie. Het platform Conversation Starter werkt met een ingebouwde video call tool. Je hoeft zelf geen Teams, Zoom of andere tool te gebruiken.
  • Een dag voor het event ontvang je een link naar de matchmakingtool.
  • Je krijgt reminders via SMS enkele minuten voor je meeting start.

Meer info

Meer informatie over Digibanken vind je op https://www.vlaanderen.be/departement-werk-sociale-economie/digibanken.

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem contact op met het Departement Werk en Sociale Economie via: digibanken@vlaanderen.be

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Digibanken? Laat je e-mailadres achter via dit formulier.