Introductie in sector foodsavers

Heb je interesse om sociaal actief te worden met voedseloverschotten met aandacht voor jobcreatie in de sociale economie ?

Komosie organiseert hierover “een introductie” voor nieuwe:

- medewerkers in de sector van voedseloverschotten
- sociale (economie) organisaties
- diensten van lokale besturen

14 maart 2019 - 09:30 tot 13:00
KOMOSIE
Regine Beerplein 12018Antwerpen
50 €incl. BTW. Inbegrepen: broodje ’s middags + het inspiratieboek ‘Voedseloverschotten en opportuniteiten voor de sociale economie’.

Inschrijven tegen 11 maart 2019.

Programma

9u15     Ontvangst met koffie

9u30    Welkom, situering en kennismaking

9u45    Voedseloverschotten, waarover hebben we het dan

10u00  Sociaal aan de slag, wat houdt dat in

10u20   Overzicht van soort sociale (economie en overheids) organisaties die gebruik (kunnen) maken van voedseloverschotten

10u40   Overzicht van initiatieven, projecten en activiteiten ondernomen met voedseloverschotten

11u00   Pauze

11u15    Omkadering vanuit overheid(instanties)

11u35    Hoe zelf aan de slag gaan?

12u00   Ondersteuning van KOMOSIE en anderen

12u20   Conclusies en evaluatie

12u30   Netwerking-broodjeslunch

13u00   Einde

MEER INFO

Meer info over de verschillende activiteiten die KOMOSIE organiseert voor initiatieven die sociaal actief (willen) zijn rond voedseloverschotten vindt u op www.komosie.be/voedselverlies en www.foodsavers.be

Dit initiatief kadert binnen een opdracht die KOMOSIE krijgt van de Vlaamse Minister voor Armoedebestrijding Liesbeth Homans om bestaande en startende initiatieven die sociaal actief zijn rond voedseloverschotten te ondersteunen.