Maatwerkbedrijven: een antwoord op de uitdagingen van jouw organisatie?

In oktober zet A-Kwadraat haar deuren open voor een ontbijtsessie. Neem een exclusief kijkje achter de schermen en verneem van collega-ondernemers waarom zij vandaag al samenwerken met een maatwerkbedrijf.

22 oktober 2019 - 07:30 tot 11:00
A-kwadraat*
Tieblokkenlaan 4A2300Turnhout
gratisDeelnemen is gratis, inschrijven is wel verplicht.

 

Speelt de krapte op de arbeidsmarkt jouw organisatie parten? Zorgt dit voor een verhoogde druk op jouw organisatie en de collega’s? Heb je moeite om de pieken in de productie op te vangen? Wil je je beter focussen op de kerntaken? Wil je duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Laat je inspireren door ondernemers die je al voor gingen, zoals ODTH, Telenet, Almasy NV,… en ontdek wat de sociale economie en maatwerkbedrijven voor jouw onderneming kunnen betekenen.

Programma

 • 07u30: Ontvangst met ontbijt
 • 08u00: Inleiding door Kathleen Helsen 
  Gedeputeerde Provincie Antwerpen, bevoegd voor sociale economie
 • 08u10: Samenwerking A-kwadraat en AZ Turnhout
  Jo Leysen, executive managing director AZ Turnhout, en Jan Boeckx, algemeen directeur A-kwadraat, getuigen.
  Het verwerken van producten uit de farmaceutische, medische of gezondheidssector vergt vaak arbeidsintensief, repetitief handwerk. Als maatwerkbedrijf kan A-kwadraat bogen op honderden handen die klaar staan om dit werk snel aan te pakken. A-kwadraat investeert continu in opleidingen en sectorspecifieke infrastructuur zoals cleanrooms en biedt zo de hoogste kwaliteitsgaranties. In één van de nieuwe cleanrooms bereiden apothekers van AZ Turnhout de kankermedicatie voor de beide sites van het ziekenhuis. De medewerkers van A-kwadraat zorgen voor de extra omkadering, zoals de logistiek en het poetsen van de ruimte.
 • 08u40: Inclusieve onderneming: Almasy NV
  Een bedrijf kan ook direct bijdragen aan een inclusieve samenleving: dat getuigt Charlotte Pollet, zaakvoerster van Almasy NV.
  Almasy NV is een onderneming uit Hoogstraten. Onder het motto ‘Let’s optimize space’ zorgen ze voor een optimale inrichting van magazijnen en archieven, zowel in de industrie, overheid als de dienstverlening. Voor het bedrijf is diversiteit een werkwoord, waarbij de focus ligt op de kwaliteiten van elke werknemer. 
 • 09u00: Maatwerkbedrijven, ook voor jou een meerwaarde? 
  Door Nathalie Colsoul van Groep Maatwerk & Linde Brewaeys van HERW!N
 • 09u15: Rondleiding A-kwadraat
  Ontdek zelf deze nieuwe infrastructuur en meer: Anje Vermeiren, Business Unit Manager Healthcare en Tim Tilsley, Manager Communicatie en Verkoop, geven je een rondleiding. 
 • 10u00: Netwerkmoment  
 • 11u00: Einde