SAVE THE DATE - Netwerknamiddag sociale economie en werk

Op vlak van de arbeidsmarkt is er duidelijk een ‘voor’ en ‘na’ corona. De krapte op de arbeidsmarkt wakkerde de aandacht voor ‘personen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ aan. Deze ‘sense of urgency’ zal wellicht na de crisis minder voelbaar zijn. Toch heeft deze crisis ons iets geleerd: hoe belangrijk werk is voor ons allen en zeker voor de allerzwaksten in de samenleving. Het biedt ons sociale contacten en een dagstructuur en het geeft zin aan het leven. Daarom is inzetten op sociale economie nodig, nu meer dan ooit.

Als lokaal/provinciaal bestuur heb je hiertoe zelf een belangrijke sleutel in handen. Tijdens deze studie- en netwerknamiddag leer je door middel van handige instrumenten en goede praktijken bij over de verschillende rollen die jouw lokaal bestuur kan opnemen om sociale economie en tewerkstelling binnen jouw gemeente te bevorderen. Bovendien krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen met andere lokale besturen en maak je kennis met de Vlaams-Brabantse sociale-economiebedrijven. Een boeiende namiddag barstensvol nuttige informatie over wat sociale economie voor jouw lokaal bestuur kan betekenen, en omgekeerd!

Een uitnodiging met een gedetailleerd programma volgt in september in je mailbox.

29 oktober 2020 - 11:30 tot 16:45
PROVINCIEHUIS
Provincieplein 13000Leuven

VOOR WIE?

Ambtenaren en mandatarissen, (on)rechtstreeks betrokken op sociale economie en werk, van lokale besturen, OCMW’s en samenwerkingsverbanden.

MEER INFO

Provincie Vlaams-Brabant
Dienst economie - Sien Raskin

tel. 016 26 74 22 - sien.raskin@vlaamsbrabant.be

Routebeschrijving