SDG-Forum 2019 - Save the date!

SDG's: van iedereen, voor iedereen, door iedereen.

Na een succesvolle eerste editie, kon een tweede SDG-Forum niet uitblijven.

Van iedereen

Op 25 september 2015 ondertekenden alle 193 VN-lidstaten, in naam van hun bevolking, een nieuwe agenda met horizon 2030. Deze bevat zeventien doelstellingen - de Sustainable Development Goals of SDG's - om onze wereld weer op het pad van duurzame ontwikkeling te brengen.

Voor iedereen

De SDG's willen de belangrijkste, globale uitdagingen op economisch, sociaal én ecologisch vlak aanpakken. Ze benadrukken daarbij zeer sterk het principe dat niemand achterblijft. Als de doelstellingen niet gerealiseerd worden, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.

Door iedereen

De SDG's zijn vooral een wij-verhaal. Elk individu, elk bedrijf, elke organisatie, elke overheid op welk niveau dan ook, heeft iets bij te dragen en doet dit liefst samen. De SDG's breken met het hokjesdenken en leiden idealiter tot onverwachte partnerships om gemeenschappelijke bekommernissen uit de wereld te helpen.

24 september 2019 - 00:00
SQUARE Brussels Convention Centre
Kunstberg 1000Brussel

Programma

  • John Elkington die een keynote voor zijn rekening neemt.
  • Dertig workshops (of dubbel zoveel als vorig jaar).
  • Een speakers’ corner die je helpt om progressie te maken op het vlak van de SDG’s.
  • Rondetafels met de SDG Voices
  • Informatiestands.
  • Uitstekende netwerkmogelijkheden, ondersteund door de onvermijdelijke SDG Bingo.

Dit programma, samen met het feit dat zo’n 1.000 deelnemers verwacht worden, maakt van dit Belgische SDG-Forum een van de belangrijkste SDG-events in de Benelux. Hét uitgelezen moment dus om voeling te krijgen of te houden met de SDG’s, je SDG-project af te toetsen… of er een te starten.

Vorig jaar gingen alle zitjes de deur uit op amper twee weken tijd. Neem zeker een kijkje op de eventpagina om te weten wanneer de inschrijvingen geopend worden.

Tot die tijd: save the date - SDG-Forum 2019 – 24 september 2019 – SQUARE – Brussel.