Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociaal X Circulair: Workshop

De wegwerpcultuur een halt toeroepen, dat is de missie van de circulaire economie. Door producten zo goed mogelijk te onderhouden, te herstellen en op te waarderen kan hun levensduur aanzienlijk verhoogd worden. Op deze manier creëert de circulaire economie heel wat nieuwe jobs. Best practices tonen aan dat deze vaak arbeidsintensieve activiteiten zich perfect lenen voor een samenwerking met de sociale economie.

Tijdens de workshop gaan we dieper in op deze samenwerkingsvorm en richten we ons specifiek op circulaire starters. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van dit partnership? Hoe begin je als starter aan een dergelijke samenwerking? En waar liggen precies de raakvlakken tussen sociale en circulaire economie? Laat je inspireren, verken jouw specifieke opties en ontdek het antwoord op deze en vele andere vragen op 17 december

17 december 2019 - 13:30 tot 17:45
Balenmagazijn
Getouwstraat 109000Gent
gratis

Voor wie?

Deze workshop kadert in het Circular Kickstart traject, maar alle circulaire starters en actoren uit de sociale economie zijn meer dan welkom.

Programma

13u30 – 14u00: Onthaal en verwelkoming

14u00 – 14u30: Opportuniteiten en mogelijkheden tot samenwerking tussen circulaire en sociale economie (Kris Bachus, HIVA)

14u30 – 15u30: Inspirerende praktijkcases:

  • Studio AMA – Ethische mode uit textielresten lokaal gemaakt in sociale ateliers (Soraya Wancour)
  • AMAB – Wasstraat herbruikbare drinkbekers (Geert Belmans)
  • NNOF – Remanufacturing van kantoormeubilair i.s.m. maatwerkbedrijven (Anne Lenaerts)
  • Labeur – Open Source bouwsysteem ‘Studio 16’ & Cultivatie van mosmatten ‘300Bomen’ (Jonas Tournicourt & Ron Hermans)

15u30 – 15u45: Korte pauze

15u45 – 17u00: Workshop: ga zelf aan de slag om concrete kansen tot samenwerking te verkennen

17u00 – 17u45: Netwerkdrink

Routebeschrijving

Praktisch

Het Balenmagazijn ligt in de Getouwstraat 10, een nieuwe straatnaam die in sommige gps toestellen nog niet gekend is. Je bereikt de parking van het Balenmagazijn via de Jan Yoensstraat.

U bent hier