Sociale ondernemingen aan de slag met de Sustainable Development Goals

In 2015 lanceerden de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals, ofwel ‘SDG’s’. Een ver-van-ons-bedshow? Denk dat maar niet! Want de VN hebben deze duurzame-ontwikkelingsdoelen vertaald naar meetbare indicatoren voor ieder land, dus ook voor België. Ook wij hebben ons dus geëngageerd om de 169 concrete doelstellingen in 17 domeinen lokaal waar te maken. Voor sociale ondernemingen zou het wel eens van strategisch belang kunnen zijn om hierop in te tekenen.

Wat betekenen die SDG’s nu voor sociale ondernemingen? Hoe geeft de Vlaamse overheid zelf deze transitiebeweging vorm? En hoe kun je zelf aan de slag met de SDG’s binnen jouw onderneming? Op woensdag 4 december geeft Verso jou de kans om alles te weten te komen over de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen en de rol die sociale ondernemingen kunnen opnemen in deze mondiale agenda.

04 december 2019 - 12:00 tot 17:00
SQUARE
Congrespaleis van Brussel (Kunstberg)1000Brussel
100 €

Programma

12.00    Onthaal met broodjeslunch
12.45    Verwelkoming
13.00    Keynote Peter Wollaert, directeur CIFAL
14.00    Workshops ronde 1
15.00    Pauze
15.30    Workshops ronde 2
16.30    Slotwoord
17.00    Netwerkreceptie

Tijdens de workshops krijg je de kans om je te verdiepen in 4 van de 5 P's voor duurzame ontwikkeling: People, Planet, Prosperity en Peace.
 
Profit: Hoe kan jouw financieel beleid bijdragen tot de klimaatdoelstellingen? door Laura Uwase (Forum Ethibel) en Jeroen Vanden Berghe (UGent)

Planet: Hoe kan jouw aankoopbeleid bijdragen tot duurzame consumptie- en productiepatronen? door Rob Renaerts (CODUCO)

Peace: Kan goed bestuur bijdragen aan een vreedzame en inclusieve samenleving? door Sandra Gobert (GUBERNA)

People: Hoe integreer je de SDG’s in het strategisch en operationeel kader van je onderneming? door Gino Vermeersch (Vayamundo) en Cindy Vanvelthoven (De Winning groep)

Routebeschrijving

Vragen?

Neem contact op met Ilse Balis: ilse.balis@verso-net.be.

Meer info?