Speeddate Sociale Financiers

Ben je op zoek naar informatie en contacten die iets kunnen betekenen voor de financiering van jouw sociaal innovatieve project? Een subsidiegever en enkele niet-bancaire financiers stellen zich aan je voor, presenteren de verschillende financieringsmogelijkheden en stellen elk hun aanbod voor tijdens een korte pitch. Daarna heb je de kans om in gesprek te gaan met de organisatie(s) van jouw keuze. Je gaat dan gewoon een 20-tal minuten op date, volledig vrijblijvend

03 april 2019 - 09:00 tot 12:30
De Punt nv
Kerkstraat 1089050Gentbrugge
Gratis

Deelnemen is gratis maar er zijn een beperkt aantal plaatsen, vooraf inschrijven is daarom verplicht via een mailtje naar pieter@depunt.be, met vermelding van je naam en de organisatie waarvoor je werkt.

Programma

09u00  Onthaal met koffie

09u30  Verwelkoming en voorstelling provinciale subsidie

09u40  Voorstelling sociaal financieringslandschap

10u30   Mogelijkheid tot speeddates met elke financier en subsidiegever

12u30   Einde

Deze financiers stellen zich aan jou voor…

  • Hefboom richt zich tot maatschappelijk relevante projecten en organisaties (sociaal, duurzaam, cultureel,…). De organisatie biedt managementadvies, verschaft diensten en financiering. Hefboom verschaft voornamelijk investeringskredieten, bedrijfskapitaalkredieten en overbruggingskredieten voor bijvoorbeeld subsidies. Piet Callens vertelt over het financieringsaanbod van Hefboom en op welke manier dat gecombineerd kan worden met andere financieringsinitiatieven en maatregelen.
  • Trividend verschaft risicokapitaal aan sociale ondernemingen in de vorm van participaties of achtergestelde leningen. Daarbij worden geen borgen aan de klant gevraagd. Ben Peeters, investeringsmanager van Trividend, geeft meer uitleg en is beschikbaar voor vragen.
  • Sociaal Investeringsfonds De Punt (SOiF nv-vso) wil dat beloftevolle sociale ondernemers de best mogelijke ondersteuning krijgen om welvaartscreatie te realiseren. SOIF hecht bijzonder belang aan de tewerkstelling van kansengroepen en het meten van maatschappelijke impact. SOiF biedt risicokapitaal en kwalitatieve ondersteuning om de succesratio van sociale ondernemers te verhogen. Wim Beazar luistert graag naar de ondernemersvoorstellen.
  • SoCrowd geeft renteloze leningen aan projecten met een positieve impact op de maatschappij, en dit via crowdfunding. Sociale crowdfunding betekent niet enkel een betaalbare manier van financieren, het versterkt ook de community rond uw project. Ludo Dhelft legt uit hoe SoCrowd werkt en wat dit kan betekenen voor jouw organisatie.
  • LITA.co is het eerste online equity crowdfundingplatform dat particuliere en professionele investeerders in staat stelt om direct te investeren in duurzame projecten. Louis Wouters legt uit hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie.

Deze subsidiegever stelt zich aan je voor…