Studiedag voor Social Profit & Zorg

Hoe zit het bij jou? Nog altijd zot van mensen?

Ja hoor, de vraag is dubbelzinnig. Want voor een organisatie zijn mensen de belangrijkste grondstof. Dus ben je er zot van. Geweldig toch!

Maar mensen zijn ook je belangrijkste zorg. Ze kosten een hap. Ze worden veeleisender. Ze willen dit wel en dat niet. Je wordt er soms horendol van. Of liever: zot.

Twee keer zot, zo zit het dus. Je kan als bedrijf niet functioneren zonder, en bij momenten ook echt niet met …. Wat we maar al te goed begrijpen.

Hoe ga je hiermee om? Da’s de insteek van deze studiedag op dinsdag 19 februari. Zotter wordt het niet!

19 februari 2019 - 09:00 tot 17:00
Acerta Leuven
75 euro (excl. BTW)

Programma

9u00 Onthaal

Verwelkoming door Christophe Deroose

Minister Vandeurzen - De uitdagingen van de toekomst. Na 10 jaar neemt hij afscheid van de sector, maar niet alvorens de uitdagingen van de toekomst met jullie te bespreken.

Intro workshops

Koffiepauze

Workshops - Keuzesessies 1

Heerlijke lunch

Workshops - Keuzesessies 2

Koffiepauze

Plenaire workshop over het 'hot topic' van rematching en duurzame inzetbaarheid door expert Chris Wuytens.

Comedian-Mentalist Gili sluit deze zotte dag af

Napraten met een drankje

Keuzesessies

Keuzesessies 1

 1. Succesvol onderhandelen met de vakbonden – Yves Plees
  Hoe bereik je constructief en creatief je bedrijfsdoelstellingen, mét respect voor tegengestelde meningen?
  Onderhandelen met jouw vakbonden is een kunst op zich. Je krijgt praktische kapstokken en handige tips waar je onmiddellijk mee aan de slag kan. Je krijgt ook tijd genoeg om te oefenen, zodat je je onderhandelingsvaardigheden meteen aanscherpt. Komt van pas!  
 2. Alternatieve verloning – Sarah De Groof
  Flexibel verlonen is een geweldige manier om in te spelen op de individuele behoeften van medewerkers. Waar kiezen ze voor, een fiets of extra vrije dagen?
  Je komt te weten hoe je dit best aanpakt binnen een correct juridisch kader en met respect voor fiscale en parafiscale aspecten.
 3. Een stageplek op maat van de student – Katoo Roekens
  Consultant Katoo Roekens van Acerta geeft deze workshop samen met Marnik Bodson, domeinverantwoordelijke personeelswerk/HR bij Hogeschool UCLL.
  Ze leggen uit hoe de UCLL binnen de opleiding Personeelswerk - UCLL met TMA inzet op persoonlijke ontwikkeling van haar studenten. Zo slagen ze erin om stageplekken en projecten te kiezen die beter inspelen op hun talenten.
 4. Hoe bewaak je de mentale gezondheid van je medewerker, team en organisatie? - MyMindScan – Stijn Quanten
  In een snel veranderende werkwereld speelt de mentale weerbaarheid van medewerkers, teams en organisatie een cruciale rol. Inzetten op de veerkracht van jouw medewerkers kan een grote impact hebben op het behoud en welzijn van medewerkers. Samen met Dr Stijn Quanten, ontwikkelaar van MyMindScan, een referentie op vlak van mental health & performance, bekijken we hoe we de mentale gezondheid van je medewerkers, teams en organisatie kunnen versterken op basis van inzichten verworven in de topsport!
  Klinkt het te zot? Kom dan zeker naar deze sessie!

Keuzesessies 2

 1. Het selectie-interview, workshop rond sollicitanten
  Acerta consultants Mieke ten Haaf en Simon Heirman leren je met praktische tips hoe je een rekruteringsproces kan voeren met toegevoegde waarde voor het bedrijf én de sollicitant. Talent aantrekken, dat doe je met het hoofd én met het hart, zeker tijdens de huidige war for talent!
 2. Employer branding: bouwen aan je merk – Guy Willssens
  Ben jij ook zot van jouw personeel? Met een sterke employer branding trek je nieuwe talenten makkelijker aan en zorg je ervoor dat je huidige medewerkers graag bij jou blijven. In de krappe arbeidsmarkt van vandaag is het meer dan ooit nodig om als werkgever een sterk merk uit te bouwen. Tips & tricks.
 3. Aansprakelijkheid van de vrijwilliger – Meester Gert Geerts:
  Specialist ter zake, meester Gert Geerts van GSJ Advocaten behandelt het onderwerp van de aansprakelijkheid van vrijwilligers in jouw organisatie. Ook de aansprakelijkheid van de bestuurder-vrijwilliger komt aan bod.
  Het doel van de workshop is om je concrete kennis en tips aan te reiken om jouw organisatie te behoeden voor risico’s.
 4. Sociale Verkiezingen – Marlies Santermans
  Hoe bereid jij je het best voor op de komende procedure van 2020? Welke valkuilen zijn er?
  Je krijgt een overzicht van de belangrijkste stappen, info over drempelberekening, tips en tricks, de occulte periode …
  Het lijkt misschien nog veraf, maar voor je het weet zit je in de voorbereidingsfase of X-60, in de eindejaarspiek van 2019. En dan heb je vast andere zorgen. Dankzij deze workshop neem je een tijdige en goede start!