Workshop Impactvol investeren

Sociaal investeerders realiseren een positieve impact op de samenleving door te investeren in sociale organisaties of ondernemingen, of door zelf maatschappelijk gerichte acties op te zetten. Om hun positieve impact zo groot mogelijk te houden, doen sociaal investeerders aan zelf-evaluatie.

Daarbij zoeken ze naar antwoorden op vragen als: wat is onze investeringsstrategie, op welke actiedomeinen zet ik in om mijn investering zoveel mogelijk maatschappelijk te laten renderen? Welke concrete doelen leg ik vast, en hoe die te vertalen naar criteria om ondersteuningsaanvragen te screenen?

23 april 2020 - 09:30 tot 12:30
Sociale InnovatieFabriek
Ravenstijngallerij 281000Brussel
80€ (excl BTW) per persoon

 

Ben je zelf sociale investeerder, dan kan je inspiratie opdoen om jouw investeringsproces en -logica te verfijnen. Ben je een sociale organisatie die zowel van overheden als privé-investeerders ondersteuning wenst, dan kijk je in deze workshop over het muurtje van de dagelijkse investeringspraktijk.

Deelnemer 2018: "We kregen een realistische kijk op de impactinformatie die we opvragen bij de sociale organisaties en bevragen impact nu systematisch én behapbaar in ons standaard evaluatieformulier."

Deze sessie kan je ook volgen als onderdeel van de lessenreeks 'Maak werk van impact'. Meer info over de lessenreeks en andere workshops over impact vind je hier.

Praktisch

Wat? Een workshop voor wie wegwijs wil geraken in de financieringsmogelijkheden voor sociale innovatie en sociaal ondernemingen
Voor wie? Koepelorganisaties, stichtingen, financiers. Starters en groeiers van maatschappelijke projecten

Routebeschrijving