campagne 'Overnemers met de beste troeven? Je werknemers'

26 juni 2023 - Febecoop lanceert met steun van de Vlaamse overheid de campagne ‘Overnemers met de beste troeven? Je werknemers’.

In Vlaanderen vindt één derde van de vergrijzende zaakvoerders van hun doorgaans goed draaiende KMO moeilijk een overnemer. De kinderen kunnen of willen het niet of potentiële overnemers zien er geen brood in. Dan is het toch een gemiste kans dat de optie ‘bedrijfsovername door eigen werknemers’ steevast over het hoofd wordt gezien?  Nochtans kennen werknemers hun bedrijf door en door en zijn ze vertrouwd met de aangeboden producten of diensten, de klanten en de leveranciers.  Continuïteit verzekerd!

De campagne

Deze piste voor bedrijfsoverdracht mag dan niet de meest voor de hand liggende optie zijn, ze biedt wel tal van voordelen: betrokken en gemotiveerde werknemers, minder ziekteverzuim, lager personeelsverloop, stabiele klantenrelaties, weinig of geen sociale conflicten en het borgen van kennis en ervaring.  Bovendien biedt deze formule de beste garantie op het behoud van werkgelegenheid, de verankering van het beslissingscentrum en het kapitaal en een stimulans voor de lokale economie als geheel. 

Ben jij de bedrijfsleider die we zoeken?

Spreken bovenstaande troeven jou aan?  Dan ben jij misschien de bedrijfsleider die we zoeken om samen de mogelijkheden en de voordelen van deze overdracht te onderzoeken.

Je doorloopt een traject met collectieve en individuele begeleiding en wisselt ervaringen uit met gelijkgestemde ondernemers.  We ontwarren samen de knoop tussen leiderschap en eigendom, zoeken naar een billijke overnameprijs voor beide partijen en denken na over efficiënte beslissingsorganen.  Kortom, we creëren een gemeenschappelijk en gedragen toekomstbeeld, en tekenen samen het pad hier naartoe uit: een stappenplan afgestemd op jouw persoonlijk ritme, op maat van jouw onderneming en rekening houdend met de specifieke aandachtspunten van jouw werknemers.

Interesse?

Ga naar www.werknemerwordtovernemer.be of neem contact op met Bart Van Gysel via b.vangysel@febecoop.be