digibanken: bouw mee aan digitale inclusie

14 januari 2022 - Nieuwe website digibanken.vlaanderen.be gelanceerd

Zoek je informatie over digibanken? Of wil je zelf een digibank opstarten? Dan kan je voortaan terecht op de website digibanken.vlaanderen.be. Het Departement Werk en Sociale Economie wil met deze nieuwe website alle informatie voor én over digibanken samenbrengen op één toegankelijke locatie.

Risico op digitale uitsluiting verkleinen

Mensen in een kwetsbare positie in de samenleving ervaren een hoger risico op digitale uitsluiting. Deze kloof is aanwezig op verschillende vlakken. Zo hebben mensen in een kwetsbare positie een ongelijke toegang tot technologie zoals een laptop of internetverbinding. Ook beschikken ze vaak over minder digitale vaardigheden waardoor ze minder gebruik maken van e-dienstverlening. Daarom lanceerde het Departement Werk en Sociale Economie in het najaar van 2021 2 oproepen om de opstart van digibanken in Vlaanderen te ondersteunen. Via digibanken kunnen personen met risico op digitale uitsluiting laptops ontlenen, digitale opleidingen volgen en begeleiding krijgen om online dienstverlening te gebruiken.

Iedereen up-to-date

Personen en organisaties die informatie zoeken over digibanken kunnen voortaan terecht op de nieuwe website digibanken.vlaanderen.be. Hier kom je te weten wat de ambitie is van digibanken, wat een digibank doet en hoe je een digibank kan opstarten. Daarnaast kan je er terecht om inspiratie op te doen via interviews met betrokken partijen, alsook voor tips en tricks om aan de slag te gaan met e-inclusie. De website krijgt op termijn ook een overzichtskaart van alle digibanken in Vlaanderen.

Digitale infosessies en matchmaking

Op maandag 7 en dinsdag 8 februari organiseert het Departement Werk en Sociale Economie opnieuw een matchmaking event waar je potentiële partners kan leren kennen. Op donderdag 10 februari volgt een digitale infosessie voor geïnteresseerden in het voortraject. Ben je geïnteresseerd in het implementatietraject? Schrijf je dan in voor de digitale infosessie over het implementatietraject op donderdag 17 februari. Deze infosessies zijn vraaggestuurd. Heb je concrete vragen? Dan kan je deze tijdens de infosessies stellen. Meer informatie over deze evenementen vind je op digibanken.vlaanderen.be.

Blijf op de hoogte

Hou alvast de website goed in de gaten, want binnenkort wordt er een nieuwe oproep gelanceerd. Wil je verder op de hoogte gehouden worden? Laat je e-mailadres dan achter in dit formulier.