Investeringsoproep voor maatwerkbedrijven loopt nog tot 31 juli

5 juli 2018 - Op 1 juni lanceerde Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans een nieuwe investeringsoproep voor beschutte en sociale werkplaatsen. Maatwerkbedrijven die op een duurzaam project broeden, kunnen nog tot 31 juli 2018 een aanvraag indienen.

Wil je werk maken van een duurzame werkomgeving voor je doelgroepwerknemers? Of heb je een goed idee om de mobiliteit in je bedrijf groener en duurzamer te maken? Dan maak je nog tot 31 juli kans op financiële steun van de Vlaamse overheid om je idee in de praktijk te brengen. Het maximale subsidiebedrag per project bedraagt 65.000 euro. Een projectaanvraag indienen kan langs hier.

Inspiratie nodig? Bekijk zeker eens de projecten die bij de investeringsoproep van vorig jaar uit de bus kwamen:

Zo investeerde het WEB Eethuis in Turnhout in een nieuwe keukenvleugel waar lekker eten en ecologisch ondernemen hand in hand gaan. De nieuwe vleugel vormt bovendien een laagdrempelige opstap voor nieuwe medewerkers.

Het Brugse maatwerkbedrijf SOBO wil zijn CO2-uitstoot dan weer flink terugschroeven. Daarvoor kocht het 28 elektrische fietsen en 10 fietskarren aan om hun bestelwagens (deels) te vervangen.

Maatwerkbedrijf Nevelland, ten slotte, biedt het hoofd aan de almaar complexere postverwerking door te investeren in nieuwe meetapparaten en klantvriendelijke software. Of hoe technologie het werk van doelgroepmedewerkers tegelijk kan vereenvoudigen én diversifiëren!