Picanol is ambassadeur van de maatwerkbedrijven

21 september 2018 - Een halve eeuw. Zo lang werken weefgetouwenproducent Picanol en sociale-economieonderneming Westlandia al samen. Die duurzame samenwerking levert Picanol nu een jaar lang het ambassadeurschap op van de maatwerkbedrijven. Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans reikte op 20 september de titel uit.

Vandaag werken meer dan 200 Westlandia-werknemers voor Picanol. Ze werken artikelportfolio’s af in de afdeling verspaning, doen mechanische voormontages in functie van de eindmontage en leveren integrale en ‘just-in-time’ afwerkingen van de kabelbomen van de weefmachines in de afdeling elektrische montages.

Ook sociale-economieonderneming Mariasteen werkt intussen al 35 jaar samen met de Picanol Group. Werknemers van Mariasteen maken de verpakkingsmaterialen voor Picanol en houten bodems waarop de weefmachines naar de klant worden getransporteerd.

Luc Tack, die als Gedelegeerd Bestuurder van de Picanol Group de titel van de minister mocht ontvangen, is enthousiast over de samenwerking: “Vandaag worden meer dan 200 werknemers van de maatwerkbedrijven ingeschakeld in ons productieproces. Zij vormen met hun werk een verlengstuk van Picanol Group. Ook wat betreft technologische innovatie staan de maatwerkbedrijven heel ver. Vandaag kijken wij naar hen voor de manier waarop ze erin slagen mensen in te schakelen in de industrie 4.0. Hoe zij technologie inzetten om jobs leefbaarder te maken, dat is indrukwekkend.”

Die overtuigde boodschap van appreciatie mag Picanol nu dus een jaar lang als ambassadeur van de maatwerkbedrijven uitdragen.