ervaren adviseurs versterken organisaties via freelance opdrachten

Reinforce: ervaren adviseurs versterken organisaties via freelance opdrachten

Reinforce is een nieuw netwerk van ervaren, zelfstandige adviseurs die hun jarenlange expertise ter beschikking stellen van teams en organisaties.
Wie zich als freelancer aansluit, wordt automatisch coöperant, en profiteert dus niet alleen van het netwerk, maar ook van een deel van de winst.

Ondernemingstype sociale onderneming
Ondernemingstype Coöperatieve onderneming

Match tussen experts en organisaties

Mede-initiatiefnemer Henri Jacobs getuigt: “Ik ben al een hele tijd actief in de sector en daar merk ik verschillende frustraties op. Enerzijds bij organisaties die ervaren, maar betaalbare mensen voor knelpunten zoeken of die advies willen inwinnen voor specifieke uitdagingen. Anderzijds bij oudere werkzoekenden die aan het einde van hun loopbaan hun expertise nog graag willen inzetten voor afgebakende opdrachten en dus op zoek zijn naar zinvolle opdrachten. Daarnaast zijn er ook ervaren profielen die bijvoorbeeld na ziekte opnieuw hun weg op de arbeidsmarkt zoeken. Na een langere afwezigheid willen ze hun job weer opbouwen, in hun eigen tempo.”

We bieden een oplossing voor organisaties die ervaren,
betaalbare mensen voor knelpunten zoeken.
Henri Jacobs
mede-initiatiefnemer Reinforce

“Het probleem vandaag is dat die adviseurs met bakken ervaring aan de ene kant en organisaties aan de andere, elkaar niet vinden. Daar willen we met Reinforce iets aan doen, met de hulp van startsubsidies uit de oproep van Sociaal Ondernemen. In ons netwerk verzamelen we verschillende, complementaire adviseurs. Ze versterken jouw organisatie: bijvoorbeeld met strategisch advies, of met de uitrol van een veranderingsproject of als bestuurslid in je raad van advies of raad van bestuur.”

Schaalvoordelen

Henri Jacobs: “Het mooie aan Reinforce is dat je als freelance adviseur zelf aan het stuur zit van je opdrachten, je tijd en … je tarief. Daarnaast profiteer je volop van de schaalvoordelen die de Reinforce-coöperatie biedt. Zo betalen we facturen direct uit. Je bent ook verzekerd. En we zoeken actief mee naar relevante opdrachten bij organisaties. Hebben anderen even te veel werk? Dan kunnen ze opdrachten aan jou doorgeven.

Onze freelance adviseurs bepalen zelf hun tarief en opdrachten. Ze profiteren tegelijk van de netwerkvoordelen.
Henri Jacobs
mede-initiatiefnemer Reinforce

Coöperatieve tewerkstellingsorganisatie

Reinforce is een coöperatieve, sociale onderneming. Adviseurs kunnen dus coöperant worden. Van elke opdracht gaat een percentage naar de coöperatie. Bij winst vloeit er een deel terug naar jou. De organisatie werkt met het ristornoprincipe: hoe meer opdrachten je doet, hoe groter jouw stuk van de taart.

Internationale ambities

Henri Jacobs: “De vennootschap is intussen officieel opgericht. De eerste 2 adviseurs zijn gestart in een proeftraject en we zijn volop bezig met interviews. Anne Van den Bergh en ik zorgden als initiatiefnemers voor de opstart, maar we zullen Reinforce niet zelf trekken. Daarvoor zoeken we een algemene directeur die de tewerkstellingorganisatie verder mee wil uitbouwen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. Anne en ikzelf blijven lid van de raad van bestuur.”

“De eerste opdracht is voor bekendheid zorgen, zowel bij organisaties als bij adviseurs. Onze ambitie is om in 5 jaar tijd te groeien naar 600 matches. En dat doen we het liefst niet alleen in Vlaanderen. We kijken ook naar het buitenland.”

Meld je aan, als adviseur of als organisatie, via www.reinforce.work.