Sharon van Zonen 09 vond een maatje in maatwerkbedrijf Ryhove

Blogster Sharon Duverger begon zes jaar geleden met de verkoop van naaipatronen voor leuke kinderkleren. Als startende ondernemer stootte ze daarbij op een grote hinderpaal: haar patronen laten drukken bij een reguliere drukkerij bleek peperduur. Gelukkig kwam ze via een gouden tip uit maatwerkbedrijf Ryhove terecht.

Ondernemingstype Onderneming i.s.m. maatwerkbedrijf
Activiteiten Drukwerk en grafische activiteiten
Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Gent
Het was meteen duidelijk dat de mensen van ryhove heel gefocust te werk gaan.

“In het begin deed ik alles zelf: van het ontwerp tot de assemblage”, vertelt Sharon Duverger. “Na een tijdje was dat niet meer haalbaar. Ik ben toen een deel van het werk beginnen uit te besteden. Maar voor de assemblage van mijn uitgewerkte patronen wist ik niet goed waar ik precies terechtkon.”

Perfectionistisch trekje

Sharon Duverger besloot daarom te rade te gaan bij haar collega-ondernemers van Bryo, het Voka-project voor startende ondernemers. Daar kreeg ze de tip om langs te gaan bij een sociale werkplaats. Maatwerkbedrijf Ryhove leek haar de meest logische keuze, omdat dat zijn wortels heeft in de grafische sector. “Al had ik in het begin mijn twijfels: zou zo’n maatwerkbedrijf de afwerking van mijn producten wel voldoende verzorgen? Ik ben een echte perfectionist en vind het moeilijk om mijn werk uit handen te geven.”

Sharon schreef zich in voor een ondernemersrondleiding bij Ryhove. Zo kon ze met eigen ogen zien hoe het er precies aan toe ging. “Ik doe alleen zaken met mensen en bedrijven als mijn buikgevoel goed zit. Toen ik bij Ryhove binnenkwam, voelde ik die positieve klik meteen.” Bovendien bleek de kleine oplage van Sharons naaipatronen bij Ryhove geen probleem. “Ook mijn initiële twijfels over de afwerking verdwenen als sneeuw voor de zon. Het was meteen duidelijk dat de mensen die bij Ryhove instaan voor de assemblage, heel gefocust te werk gaan. Zo was ook de perfectionist in mij gerustgesteld”, lacht Sharon.

Vrouw die dozen aan het vouwen is.

Uniek businesskaartje

Ook de flexibele houding van het maatwerkbedrijf beviel Sharon. “Voor een ondernemer is het erg belangrijk dat alles snel kan gaan. In het begin had ik bijvoorbeeld een paar opmerkingen over de verpakking van mijn producten. Daar hebben ze dan onmiddellijk rekening mee gehouden. En als een project binnen de week klaar moet zijn, kan ik ook bij Ryhove terecht. Ze houden zich altijd netjes aan de strakke deadline. Het gebeurt zelfs dat de mensen van Ryhove me laten weten dat het twee weken zal duren eer mijn bestelling klaar is maar ik twee dagen later al telefoon krijg dat ik ze kan komen ophalen.”

Kort na de opening van haar webshop met naaipatronen startte Sharon ook met de verkoop van een eigen stoffenlijn in biokatoen. Voor de assemblage klopte ze opnieuw aan bij Ryhove. Tot voor kort verkocht Sharon haar patronen en stoffen ook in enkele verkooppunten, maar vanaf nu wil ze uitsluitend focussen op onlineverkoop. “Maar voor al mijn drukwerk, van de catalogus tot mijn unieke businesskaartjes, blijf ik een beroep doen op Ryhove”, vertelt Sharon. “Op dat businesskaartje ben ik trouwens echt trots. Ik werk veel met Instagram en mijn businesskaartje komt er dan ook in verschillende uitvoeringen, telkens met een andere Instagramfoto. Was ik met zo’n vraag naar een gewone drukkerij gestapt, dan had me dat handenvol geld gekost. Maar bij Ryhove viel de prijs goed mee. En zij vonden het een leuke uitdaging.”