E-seminarie – Samenwerking tussen coöperaties. Een ménage à deux: ontdek de lusten en voorkom de lasten!

“Door samen te werken in lokale, regionale, nationale en internationale structuren, versterken coöperaties de coöperatieve beweging en bieden ze doeltreffende dienstverlening aan hun leden.”, zo luidt het zesde ICA-principeNiet voor niets beschouwt ICA “samenwerking tussen coöperaties” als een coöperatief basisprincipe. Juist nu fenomenen als voorthollende klimaatopwarming, krapte op de arbeidsmarkt, exploderende prijzen van de grondstoffen voor nieuwe uitdagingen zorgen, zou de coöperatie geen kans voorbij mogen laten gaan om haar bedrijfsvoering te optimaliseren. Daartoe kan een goede samenwerking met andere coöperaties ongetwijfeld veel toe bijdragen!

En toch blijven nogal wat coöperaties eilandjes in de samenleving. Wil je samen met ons de mogelijkheden en beperkingen van samenwerking met andere coöperaties ontdekken? Volg dan dit e-seminarie.

Datum

tot

Adres

online

Prijs

gratis

Wat mag je verwachten?

  • Een inventaris van de voordelen en valkuilen van samenwerking
  • Het kiezen van een geschikte coöperatieve partner
  • De verschillende vormen en gradaties van samenwerking
  • De juridische omkadering van samenwerking
  • Vernieuwende vormen van samenwerking: de blended businessmodels

Praktisch

Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor die ene sessie waarin jij meer in het bijzonder geïnteresseerd bent. Je kan je inschrijven tot 4 dagen voor de sessie doorgaat. Twee dagen vooraf sturen we je een Zoomlink door.  Deelname is gratis maar we verwachten wel dat wie ingeschreven is, de sessie volgt.